به گزارش روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي، دكتر محمدمهدي طهرانچي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي در مراسم گراميداشت چهلمين سالگرد انقلاب اسلامي تحت عنوان «تبيين دستاوردهاي انقلاب اسلامي و تشريح نقش جامعه دانشگاهي در تحقق اهداف و آرمانها» كه صبح امروز در سازمان مركزي دانشگاه آزاد اسلامي برگزار شد، گفت: امروز براي گراميداشت ايامي گردهم آمديم كه در زمستان، بهار فجر انقلاب را يادآور ميشود.
دكتر طهرانچي با درود به روح پرفتوح امام خميني (ره) كه بنيانگذار عزت مستضعفين و مسلمانان در عصرحاضر شد، خاطرنشان كرد: به روح شهيداني كه با باور داشتن به حقيقت انقلاب اسلامي، به پايداري آن كمك كردند، درود ميفرستيم. براي مقام معظم رهبري كه پرچمدار بهحق اين انقلاب اسلامي است و به نيكي وعدههاي امام خميني (ره) را تحكيم بخشيدند، نيز سلامتي و طول عمر باعزت آرزو ميكنيم.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه سردمدار امروز دنياي غرب با خيال باطل خود وعده داده بود كه مردم ايران، امروز را نخواهند ديد، گفت: به شكرانه اين نعمت بزرگ، به ارائه گزارشي كوتاه درخصوص آنچه در حوزه علم در دنيا واقع شده، اشاره خواهم كرد.
دكتر طهرانچي با بيان اينكه اين سرزمين، سرزميني تمدنپرور است، گفت: آينده هر ملتي به گذشته آن مرتبط است. همانطور كه اگر كسي به بيماري فراموشي مبتلا شد، آيندهاي نخواهد داشت، ملتي كه دچار فراموشي شود نيز از آيندهاي برخوردار نخواهد بود، اما انقلاب اسلامي براي ما يك موضوع را روشن كرد كه چه كسي هستيم؟ در كجا قرار داريم؟ و ميخواهيم به كجا برويم؟
عضو هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه ايران در گذشته صاحب تمدن بوده و رهبري علم جهاني را عهدهدار بوده است، خاطرنشان كرد: تاريخنويسان علم با اشاره به قدرت اسلام، اين نكته را مطرح كردهاند كه اسلام، دين عجيبي بود؛ 17 سال بعد از بعثت پيامبر اكرم(ص) آن، كتاب دين اسلام مكتوب شد. و آنچه در اين دين فتح شد، هرگز از اسلام خارج نشد و مردمي كه به اسلام گرويدند، بر اسلام ماندند.
وي ادامه داد: از عجايب قرآن كريم اين است كه در زماني ظهور يافت كه علم در اختيار غرب بود، اما پس از 200 سال، اگر كسي به دنبال كسب علم بود، بايد به كتابهايي با زبان قرآن مراجعه ميكرد. 200 سال پس از بعثت پيامبر اكرم (ص)، زبان عربي به زبان علم دنيا تبديل شد. بستر اين توسعه، سرزمين ايران اسلامي بود. اين سرزمين همواره افتخار داشته كه در اين حركت يكي از پرچمداران بزرگ باشد.
دكتر طهرانچي با بيان اينكه اين تمدن و علم به دلايلي از اين منطقه رخت بربست و حدود 300 سال است كه در اروپا تمدني شكل گرفته، تصريح كرد: اروپاييان تا آنجا كه توانستهاند از تمدن ما بهره گرفتهاند، ولي عامدانه تمدن گذشته ما را فراموش كرده و سعي داشتهاند شرق را ناديده بگيرند.
وي افزود: اساساً در منطق آنها، غرب متمدن و شرق غيرمتمدن بود و همه افعال بردهداري و ظلم و ستمي كه در منطقه ما روا داشته بودند را به عنوان جزئي از تمدن برتر خويش برشمردند. غربيها به غرب به عنوان ستون دنيا نگاه ميكردند و كار تا جايي پيش رفت كه به اعتقاد آنها شرق اهميت چنداني نداشت و فقط به عنوان بخشي از دنيا بايد آن را شناخت.
دوران حضيض تمدني ايران توسط امام خميني (ره) كه مرد خدا بود به پايان رسيد
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه پس از دوران صفويه، دو سلسله قاجار و پهلوي در ايران پاي گرفت كه دوران حضيض تمدني ما بود، خاطرنشان كرد: اين دو دوران به دست حضرت امام خميني (ره) يك مرد بزرگ از حوزه علميه كه مرد خدا بود، به پايان رسيد.
عضو هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه تمدن غرب كه برمبناي عقل خودبنيان بشري شكل گرفته بود، دو ثمره داشت كه يكي جنگهاي جهاني و ديگري جنگ سرد بود، گفت: جنگهاي جهاني بين اروپا شكل گرفت و آتش آن به منطقه ما نيز كشيده شد. پس از آن جنگها و برمبناي يك گسترش علمي - دستاورد هستهاي ايالات متحده آمريكا و دستاورد فضايي اتحاد جماهير شوروي – جنگ ديگري به نام جنگ سرد شكل گرفت.
دكتر طهرانچي با بيان اينكه اين دو جنگ در قرن بيستم چشم ما را ميآزارد، گفت: اين دو، ثمره تمدن غرب بود و شرق از منظر آنها، اتحاد جماهير شوروي بود كه برمبناي همان تفكرات غرب هگل و ماركس شكل گرفته بود. به گواه آيه شريفه «ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُمْ بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ»، در زمين و دريا به واسطه آنچه بشر به دست آورده بود از جمله سلاح هاي مرگبار، سلاحهاي هستهاي و بيماريهايي كه هر روز از آزمايشگاههاي آنها برميآمد و دستكاري آنها در نظام خلقت، خرابي و فساد آشكار در زندگي بشر به وجود آمد كه يكباره مرد خدايي، بازگشت به خدا را در اين كره خاكي ندا داد.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه مردم به اين مرد بزرگ گرويدند و در مدت كوتاهي ژاندارم آمريكايي منطقه فرو ريخت و مردم عزم خود را جزم كردند، خاطرنشان كرد: امام خميني (ره) ما را به خود دعوت نكرد بلكه به خدا دعوت كرد و ما هم به او پيوستيم و بنياني در اين سرزمين نهاده شد كه پايان قرن بيستم را جلوه ديگري بخشيد.
وي با بيان اينكه چهل سال است كه ديگر جنگ سرد معناي خاصي ندارد، گفت: امروز ديگر جنگهاي ساختگي درون تمدن غرب از معنايي برخوردار نيست، چرا كه غرب خود را در مقابل يك دشمن ميبيند و آن حركت توحيدي ولايتمداري ماست. غرب تمام عزم خود را براي نابودي و خشكاندن ريشه يك ملت جزم كرده كه آن، ملت بزرگ ماست. غرب چشم طمع به منطقه ما دارد، اما يك اراده را در مقابل اين حركت ميبيند و آن نيز حركت مردم ايران اسلامي به رهبري قائد خويش است.
عضو هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه اين نشاندهنده عزت مردم است، تصريح كرد: اين راه هموار نيست. دشمن با همه وجود و همه توان خود در اين مسير سختيهايي را براي ما خلق كرده و اقتصاد را مورد هجمه قرار داده است. در دنيايي كه شعار ارتباطات يكپارچه را سرميدهند، با همه توان مالي و تجهيزاتي خود، مسير را براي انجام امورات عادي اقتصادي كشورمان تنگ كردهاند.
دكتر طهرانچي خاطرنشان كرد: غرب چگونه ميخواهد اين ملت بزرگ را به بند بكشد؟ چهل سال است كه مردم هر سال در بهمن ماه ندا سر ميدهند كه ما با استقامت در راهي كه پيمان بستهايم، ايستادهايم. در روز 22 بهمن، مردم اعلام ميكنند كه به قول شهيد بزرگوار شهيدبهشتي؛ اي آمريكا از ما عصباني باش و از اين عصبانيت بمير. اين مردم هستند كه بودن خويش را عليرغم همه سختيها كه به آنها تحميل ميشود، پايمردانه ادامه ميدهند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي ادامه داد: ما در اين كشور جنگ و از دست دادن فرزندانمان را ديدهايم. ما در اين منطقه انتقام دشمنان را از جواناني كه به مقاومت دل بستهاند، ديدهايم. ما سلاح هاي مرگباري كه هر روز بر سر كودكان فرود ميآيند را ديدهايم. ما از يك طرف شعار حقوق بشر و از طرف ديگر ظلم بر بشريت را مشاهده كردهايم، اما هيهات كه هيچگاه به ذلت تن نخواهيم داد.
دكتر طهرانچي با بيان اينكه يكي از افتخاراتي كه استقلال براي ما داشته، بحث گسترش علمي است، تأكيد كرد: افتخار به گذشته و تداوم راه گذشته كه در فرهنگ و علم در دنيا پيشتاز بودهايم را ادامه خواهيم داد.
وي با اشاره به اينكه غرب در گذشته محتاج تمدن ما بود، خاطرنشان كرد: غرب امروز تمام توان خود را گذاشته كه در مقابل مدل ناقص تمدني آنها، تمدن توحيدي بروز و ظهور نيابد. اين تمدن در حوزه علم بسيار چشمگير بوده است.
عضو هيأت امناي دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به آمار جمعيتي اوايل انقلاب، گفت: در ابتداي انقلاب اسلامي از 33 ميليون جمعيت ايران، تنها 170هزار دانشجو و 8هزار استاد فعاليت داشتند و آموزش عالي تنها در حد كارشناسي فعال بود، اما امروز با تحولي كه به بركت انقلاب اسلامي صورت گرفت، از جمعيت 85 ميليوني، 4 ميليون دانشجو در حال تحصيل هستند و 80 هزار استاد فعاليت دارند.
ايران به بركت انقلاب اسلامي اولين كشور منطقه در حوزه علم است
دكتر طهرانچي خاطرنشان كرد: در ابتداي انقلاب اسلامي اساساً هيچ نامي از كشور ما در توليد علم در جهان مطرح نبود، اما امروز افتخار داريم كه اولين كشور در منطقه در اين حوزه باشيم و در جايگاه شانزدهم جهاني بالاتر از بسياري از كشورهاي اروپايي قرار بگيريم. اكنون در آزمايشگاههاي كشورمان كارهاي بديعي صورت ميگيرد كه دنيا نياز دارد به آن رجوع كند. امروز فناوري هستهاي و فضايي كه غرب و شرق با آن تمدن رقابتي دوره جنگ سرد را به وجود آوردند، توسط جوانان اين مرز و بوم به دست آمده و آنها از دست ما عصباني هستند.
وي افزود: غربيها علم و بشريت را تنها از آن خود ميدانند. به خاطر همين وقتي از حقوق بشر سخن ميگويند، تنها حقوق جمعيت خاصي از مغرب زمين كه سرمايهدار هستند را مد نظر دارند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي در پايان خاطرنشان كرد: مردم ما به عهدي كه با امام خويش بستهاند و بيعتي كه با مقام معظم رهبري داشتهاند، پافشاري ميكنند و انشاءالله تا اين پرچم به دست باكفايت حضرت اباصالح المهدي (عج) برسد، بر اين عهد و پيمان خود استوار خواهند بود.