مقاله ها

مرکز تحقيقات پسته

مرکز تحقيقات پسته

 

واحد دانشگاهی: دانشگاه آزاد اسلامي واحد دامغان

تاریخ تاسیس: 1390

نام و نام خانوادگی رئیس مرکز: خانم دکتر بهاره کاشفی

تلفن های تماس:   02325225067

پست الکترونیکی:   PRC@ damghaniau.ac.ir

معرفی مرکز:

با توجه به اقليم و جغرافيای کشاورزی منطقه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان براساس موافقت اصولی به شماره 15731/5–12- 10 مورخ 8/10/89 اقدام به تاسيس مرکز تحقيقات پسته نمود که پس از تامين امکانات و تجهيزات مورد نياز آموزش کارشناسان خبره موفق به اخذ مجوز تمديد فعاليت به شماره 248302/73 مورخ 27/7/92 گرديد.

دلایل تاسیس مرکز تحقیقات پسته دامغان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان به شرح ذیل می­باشد.
1- سطح زیر کشت باغات پسته در دامغان

2- بازده قابل توجه محصول

3- کمبود واحدهای تحقیقاتی و تولیدی در منطقه

4- سهم عمدۀ صادرات غیر نفتی محصول پسته

5- مشکلات موجود در مراحل فرآوری

6- مبحث هدفمندی یارانه های دولتی

7- استفاده بهینه از منابع انرژی طبیعی

8- تبدیل انرژی طبیعی به مواد غذایی ارزشمند و حیاتی

9- ارزش افزوده محصولات تولیدی و باغات احداث شده

10- رونق و پویایی اقتصادی منطقه

11- ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در بخش های تولید ، فرآوری، بسته بندی و .....

12- ظهور سیستم های مدیریتی ردیابی محصولات کشاورزی که امروزه در دنیای تجارت به عنوان یکی از ابزار مهم مارکتینگ محسوب می شود.

13- لزوم حضور دانشگاه به عنوان مرکز تحولات علمی و تولید دانش

14- سابقه دانشگاهی رشته های موجود در دانشگاه واحد دامغان

15- حضور اعضاء هیات علمی متخصص در زمینه های کاربردی

16- تاسیس رشته های تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری مرتبط با کشاورزی

17- ضرورت ارتباط مؤثر علمی بین دانشگاه و صنعت

18- اغتنام فرصت بدست آمده جهت تحقق اهداف عالیه نظام علمی و پژوهشی کشور

 

زمينه­های تحقيقاتی:

1-   اولویت­های تحقیقاتی:

-        رفع مشکلات باغداران و ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی و آزمایشگاهی به بخش­های مختلفی کشاورزی، خدماتی و دانشگاهی

-        راه­اندازی صنايع توليدی و تجاری مرتبط و درآمدزايي

 

2-   رويکردهای مرکز:

-        برگزاری همايش و جشنواره

-        راه­اندازی مرکز فرآوری پسته

-        تجهيز آزمايشگاه­های مرکز تحقيقات

-        اخذ مجوز در زمينه تشخيص سم افلاتوکسين با موسسه استاندارد سمنان

-        عقد قرارداد و تفاهم­نامه با مراکز دولتی مرتبط با هدف پيگيری طرح­های برون­دانشگاهی

-        پيگيری طرح­ها با هدف تجاری سازی

-        هدايت و حمايت از پايان نامه­های دانشجويي

 

دستاوردها و افتخارات:

-        هدايت پايان­نامه­های دانشجويي با اهداف مرکز تحقيقات

-        تجهيز آزمايشگاه­ها

در دست انجام:

-        پييگری مراحل اخذ مجوز تشخيص سم افلاتوکسين از موسسه استاندارد

-        پيگيری عقد قرارداد و تفاهم­­نامه­ها

-        پيگيری ثبت شرکت و راه­اندازی مرکز فرآوری پسته

-        پيگيری برگزاری جشنواره

-        پيگيری برگزاری همايش ملی


 

تجهیزات آزمایشگاههای مرکز تحقیقات پسته

ردیف

آزمایشگاه

کارشناس

تجهیزات

1

اتاقک رشد

 

 

 

مهندس دربانیان

 

(کارشناس ارشد زراعت)

دارای اتاقکی با مشخصات ذیل :

- مساحت 3×3 متر و ارتفاع 3 متر

- شدت نور قابل تنظيم تا 10000 لوكس

- كنترل دما محدوده 4 الي 40 درجه سانتيگراد

- دقت دمائي 5/0 درجه در هر نقطه از اتاق

- تنظيم و شبيه سازي ماههاي سال با تنظيم دما و رطوبت

- تعمير و نگهداري آسان

- كنترل رطوبت در محدوده 40 الي 95 درصد

 

2

صنایع تبدیلی و غذائی

 

خانم مهندس وکیلی

( کارشناس صنایع غذائی )

آون- بن ماری- هود لامینار- انکوباتور یخچال دار- شوف بالن- انکوباتور- ماکروویو- گریل- پمپ خلاء- آون MEMMERT 53 Lit––اتوکلاو- خمیر ساز- تعیین سرعت حد- تعیین زاویه ریپوز- همزن مغناطیسی- هود شیمیایی- ترازوی 01/0 گرم- ترازوی 001/0 گرم- سرخ کن - آون تحت خلاء memmert- هضم و تقطیر کلدال- انکوباتور –بن ماری- هیتر استیرر- شوف بالن- آون- pHمتر- اسپکتروفوتومتر- رفراکتومتر- پلاریمتر- کوره الکتریکی- همزن مغناطیسی- هود لامینار –هود شیمیایی- - کلنی کانتر دیجیتال- خشک کن میوه- فیلر پیستونی 30 لیتری- پیپت بار کوچک برقی- ترازوی 01/0 گرم- ترازوی 001/0 گرم.

 

3

میکروبیولوژی

حمید نوشیری

( کارشناس ارشد میکروبیولوژی)

انکوباتور- شیکر انکوباتور- میکروفیوژ یخچال دار- سانتریفیوژ یخچال دار- میکروفیوژ-       هود لامینار- اتوکلاو- آون- میکروسکوپ نوری- pHمتر- ترازوی01/0 گرم- فریزر 40- درجه سانتی گراد- شیکر لوله ای- جار بی هوازی –سمپلر متغیر- الکتروفورز به همراه تانک افقی و عمودی- یخچال. - PCR(ترموسایکلر)-انکوباتور- شیکر انکوباتور- میکروفیوژ - میکروفیوژ- هود لامینار- اتوکلاو- آون- میکروسکوپ نوری- pHمتر- ترازوی001/0 گرم- فریزر 20- درجه سانتی گراد- شیکر لوله ای- جار بی هوازی –سمپلر متغیر- الکتروفورز به همراه تانک افقی و عمودی- یخچال- BODمتر- CODمتر- میکرواسپین- انکوباتور BOD.

4

بیوتکنولوژی

حمید نوشیری

( کارشناس ارشد میکروبیولوژی

دستگاه ترموسایکلر، تانک الکتروفورز افقی و عمودی، ژل داکیومنت و کامپیوتر، پرینتر، ترانس ایلومینیتور، پاورسپلای، فریزر 20-، تانک ازت، میکروفیوژ، ورتکس اپندورف تیوب و لوله، هیتر استیرر، انواع سمپلر با نوک آن ها، شیکر انکوباتورانواع شیشه آلات مخصوص این آزمایشگاه

 

5

تحقیقات علوم زراعی و باغی

مهندس دربانیان

 

( کارشناس ارشد زراعت

لیست تجهیزات تخصصی موجود در آزمایشگاه:

اندازه گیری سطح برگ، اندازه گیری پتانسیل آب در گیاه، کلروفیل فلورومتر، فتوسنتز آنالایزر، آون، PHمتر، ECمتر پرتابل، کلونجر میکرویو، ژرمیناتور، استریومیکروسکوپ، میکروسکوپ، هیتر استیرر، اطاقک رشد، ترازوی دیجیتال، کلکسیون بذور گیاهان دارویی و باغبانی، هود شیمیایی، بن ماری، ماکت ادوات کشاورزی، لوازم سمعی و بصری، شوف بالن، یخچال، ترازوی سه اهرمی.

 

6

تحقیقات علوم گیاهی

مسعود عباسی

(کارشناس بیولوژی سلولی و مولکولی)

یخچال –هود لامینا ایر فلو -  میکروسکپ آزمایشگاهی( نیکون )-استریو میکروسکپ –ترازوی 0.001 –زوم استریو میکروسکپ(مجهز به سیستم عکاسی)-فتومیکروسکپ –فریزرآزمایشگاهی(20-) –بنماری شیکر دار –میکروسکپ تحقیقاتی 80i  سانتریفوژ –میکروفیوژ- phمتر- EC متر-شیکر انکوباتور-الکتروفورزکامل( تانک عمودی و افقی )- دستگاه تقطیر در خلاً(Rotary Evaporation)- هیتر استیرر –ورتکس ( شیکر لوله) –تلویزیون LCD –انواع سمپلر –اتوکلاو.

 

7

آنالیز دستگاهی

علی­اکبر خواجه میرزائی (کارشناس ارشد شیمی )

دستگاهGCHPLC–اسپکتروفوتومتر- فلیم فوتومتر- جذب اتمی- ترازو0001/0 - آون- pHمتر- ECمتر- FTIR–بن ماری- سانتریفیوژ- هیتراستیرر -  آب مقطر گیری –کلد انکوباتور -  بلندر ضد انفجار –هود شیمیائی –آسیاب اسلاری –کابینت uv  -  پرینتر و سیستم کامل کامپیوتر .

 

8

بیماری شناسی گیاهی و حشره شناسی کشاورزی

محمد حسن شمسی ( کارشناس ارشد گیاهپزشکی- آفات )

هود لامینار، کلد انکوباتور، میکروسکوپ نوری، استریو میکروسکوپ، بن ماری، PHمتر، سانتریفوژ، انواع شیشه آلات، انواع سمپلر، انواع اسلاید های قارچ­ها و نماتدهای بیماری زای گیاهی، الک های خاکشویی جداسازی نماتدها، آون، اتوکلاو، هیتر استیرر، یخچال فریزر ، - تور حشره گیری، قیف برلیز، آسپیراتور، میکروسکوپ نوری، استریو میکروسکوپ، ترازوی 0.01، کمد های کلکسیون حشرات، فریزر 16-، تجهیزات تشریح و تهیه اسلاید از حشرات و کنه ها، اورهد، هیتر استیرر، انواع سمپلر با نوک آن ها، انواع شیشه آلات - ترازوی 0.0001 و، آب مقطرگیری دو بار تقطیر و یکبار.

 

 

JSN Dome template designed by JoomlaShine.com